Zelene mahune s tofu sirom - Salata lahor

Dodajte salati od zelenih mahuna zanosan okus preljeva od meda i senfa i uživajte u zanimljivom obroku.

  • Jednostavno
Zelene mahune s tofu sirom - Salata lahor

Sastojci

Za salatni preljev

  • 1 vezica kopra
  • 1 češanj češnjaka
  • sok od jednog limuna
  • 1 žlicica Senfa estragon Podravka
  • 1 žlicica cvjetnog meda
  • 60 ml maslinova ulja
  • 200 g tofua

Priprema

  1. Mahune skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi. Kuhane mahune ocijedite i ohladite.
  2. Rotkvice narežite na tanke ploške. Pinjole kratko popecite na tavi.
  3. Kopar, češnjak, limunov sok, senf, med, maslinovo ulje i tofu izmiješajte u električnoj sjeckalici u homogenu smjesu.
  4. Pripremljeni preljev prelijte po mahunama i rotkvicama i sve lagano promiješajte.

Posluživanje: Poslužite posipano popečenim pinjolama.

Savjet: Ova lagana salata biti će pravi lahor za vaš organizam ako joj dodate i ukiseljenu ciklu.

Gulaš

Inspirirani tradicijom