Badnjak

Više od pripreme za Božić

Maštovite kuglice od bakalara

Kuglice od bakalara će na blagdanskom stolu pružiti savršen vizualni ugođaj. Oku lijepe, a nepcu ugodne, pravi su izbor za sve koji vole i znaju uživati u malim zalogajima. Istinski užitak!

  • 120 min
  • Složeno
Maštovite kuglice od bakalara

Sastojci

Priprema

  1. Za početak pripremite bakalar na bijelo. Suhi bakalar potucite drvenim batom, stavite ga u vodu, pa ga močite dva dana. Nekoliko puta na dan mu mijenjajte vodu, te ga povremeno savijajte rukama kako bi što prije i bolje omekšao.
  2. Omekšani bakalar prelijte vodom, dodajte klinčiće, češnje češnjaka, listove lovora i kuhajte na laganoj vatri. Skuhanom bakalaru ogulite kožu, očistite ga od kosti, a zatim meso nasjeckate ili sameljite.
  3. U međuvremenu krumpir narežite, skuhajte, ocijedite, zgnječite i dodajte bakalaru. Dodajte preostali nasjeckani češnjak i peršin, posolite i popaprite. Maslinovo ulje zagrijte i postupno dolijevajte u bakalar, stalno miješajući, tako da se dobije pjenasta smjesa.
  4. Dobiveni bakalar bianco podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte Vegetu Mediteran, oblikujte kuglice te ih uvaljajte u nasjeckani peršin.
  5. U drugi dio dodajte ketchup i slatku mljevenu papriku, te također oblikujte okruglice. Treći dio ostavite u prirodnoj boji bakalara.

Posluživanje: Kuglice posložite na tanjur za posluživanje, u svaku ubodite grisin i poslužite.

Masline

Cure sline od masline