Razigrani božićni kolačići
- Recept by coolinarika.com -Radost nadolazećih blagdana započnite s veselom pripremom mirisnih kolačića uz omiljene kalupe, ukrase i dekore i uživajte u zabavi same pripreme uz najdraže pomagače.

Priprema
- Pomiješajte glatko i oštro brašno, šećer u prahu i prašak za pecivo, dodajte jaje, maslac sobne temperature, mljevene bademe, po potrebi kiselo vrhnje i zamijesite glatko tijesto.
- Od dobivenog tijesta oblikujte razne kolačiće. Posložite ih na lim za pečenje koji ste prekrili pek papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta.
- Pečene kolačiće različiti ukrasite kako bi zaista postali šareni, maštoviti i razigrani.
- Dio kolačiće jednostavno pospite vanilin šećerom u prahu, dio premažite bijelom glazurom, a dio tamnom čokoladnom glazurom.
Posluživanje: Ukrasite dekorima i poslužite.
Savjet: Bijela glazura pripremiti ćete tako da vanilin šećer u prahu i sok limuna miješate do željene gustoće.
Mala tajna: Od tijesta oblikujte kuglice, pritisnite ih dlanom, a zatim modlicom.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 441 kcal / 1.843 kJ |
---|---|
Masti | 32,61 g |
- zasićene masne kiseline | 13,73 g |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | 10,58 g |
- višestruko nezasićene masne kiseline | 2,22 g |
Ugljikohidrati | 33,36 g |
Vlakna | 1,38 g |
Bjelančevine | 6,13 g |
Sol | 0,09 g |
Vitamin A | 819,76 μg |
Pantotenska kiselina | 0,17 mg |
Kalij | 117,03 mg |
Kalcij | 49,82 mg |
Fosfor | 87,86 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |