Božić

Najsvečaniji stol u godini

Razigrani božićni kolačići

- Recept by coolinarika.com -

Radost nadolazećih blagdana započnite s veselom pripremom mirisnih kolačića uz omiljene kalupe, ukrase i dekore i uživajte u zabavi same pripreme uz najdraže pomagače.  

  • 40 min
  • Jednostavno
Razigrani božićni kolačići

Sastojci

Za ukrašavanje

  • čokoladna glazura
  • bijela glazura
  • šećer u prahu

Za dekoriranje

  • Kakao mrvice Dolcela
  • Šarene mrvice Dolcela
  • Krispi kuglice Dolcela

Priprema

  1. Pomiješajte glatko i oštro brašno, šećer u prahu i prašak za pecivo, dodajte jaje, maslac sobne temperature, mljevene bademe, po potrebi kiselo vrhnje i zamijesite glatko tijesto.
  2. Od dobivenog tijesta oblikujte razne kolačiće. Posložite ih na lim za pečenje koji ste prekrili pek papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta.
  3. Pečene kolačiće različiti ukrasite kako bi zaista postali šareni, maštoviti i razigrani.
  4. Dio kolačiće jednostavno pospite vanilin šećerom u prahu, dio premažite bijelom glazurom, a dio tamnom čokoladnom glazurom.
  5. Dok je glazura još topla i mekana, pospite ju šarenim mrvicama, krispi kuglicama, srebrnim perlicama ili kakao mrvicama.

Posluživanje: Ukrasite dekorima i poslužite.

Savjet: Bijela glazura pripremiti ćete tako da vanilin šećer u prahu i sok limuna miješate do željene gustoće. 

Mala tajna: Od tijesta oblikujte kuglice, pritisnite ih dlanom, a zatim modlicom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 441 kcal / 1.843 kJ
Masti 32,61 g
- zasićene masne kiseline 13,73 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 10,58 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 2,22 g
Ugljikohidrati 33,36 g
Vlakna 1,38 g
Bjelančevine 6,13 g
Sol 0,09 g
Vitamin A 819,76 μg
Pantotenska kiselina 0,17 mg
Kalij 117,03 mg
Kalcij 49,82 mg
Fosfor 87,86 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tjestenina

Svestrana Talijanka