Podravka

Čajna kobasica classic

Podravka cajna classic

Hladna salata s pennama

Hladna salata od tjestenine, kobasica i rajčice prelivena nježnim preljevom od maslinova ulja i limuna pravi je osvježavajući obrok.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Hladna salata s pennama

Sastojci

Preljev

  • 60 ml maslinova ulja
  • 3 žlice limunova soka

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
  2. Čajnu kobasicu narežite na ploške, cherry rajčice na polovice, a peršin sitno nasjeckajte.
  3. Preljev pripremite od maslinovog ulja i limunova soka.
  4. Ohlađenoj tjestenini dodajte čajnu kobasicu, rajčice i peršin.

Posluživanje: Poparite, prelijte preljevom, lagano promiješajte i poslužite. 

Savjet: Sastojke za hladnu salatu možete pripremiti ranije, a prije posluživanja promiješajte, začinite i poslužite. Preljev možete posuti i komadićima mladog luka. 

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži