Pikantna sarma iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Modificirajte pripremu sarme na način da dodate kobasicu i pripremu preusmjerite u pećnicu i uživat ćete u pikantnim zalogajima.

Priprema
- Odvojite listove kupusa i izrežite zadebljali dio korijena.
- Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
- Mesu dodajte pripremljeni Fant, rižu, sitno nasjeckanu kobasicu te dobro promiješajte.
- Na list kupusa stavite dio smjese, savijte u sarmu i krajeve dobro uvijte.
- U vatrostalnu posudu premazanu uljem stavite pasiranu rajčicu, sol, crvenu mljevenu papriku, malo narezanog kupusa i malo vode.
- Na to posložite sarmice, a preko njih rasporedite ploške pancete. Po potrebi dodajte još malo vode da prekrije sarmice.
- Poklopljeno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 1 sat. Na pola pečenja otklopite i nastavite peći.
Posluživanje: Tople sarmice poslužite s kuhanim krumpirom.
Savjet: Ako vam se čini da imate puno tekućine, umiješajte 1–2 žličice Gussnela razmućenog u malo vode i dobit ćete ukusan umak.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 1219 kcal / 5.095 kJ |
---|---|
Masti | 48,13 g |
- zasićene masne kiseline | 15,84 g |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | 19,58 g |
- višestruko nezasićene masne kiseline | 9,87 g |
Ugljikohidrati | 168,10 g |
Vlakna | 4,06 g |
Bjelančevine | 36,10 g |
Sol | 0,43 g |
Vitamin A | 755,84 μg |
Vitamin D | 20,36 μg |
Niacin | 15,47 mg |
Pantotenska kiselina | 1,48 mg |
Kalij | 1.504,31 mg |
Fosfor | 398,83 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |