Pilaf riža s ramstekom

Ukusno jelo prelijte s malo umaka koji ste pripremili od đumbira, meda, soli i ulja i uživajte u ramsteku s prilogom od riže.

  • 40 min
  • Jednostavno
Pilaf riža s ramstekom

Sastojci

Za prilog

Za umak

  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • 2 žlice meda
  • sol
  • 3 žlice maslinova ulja

Priprema

  1. Pripremite emulziju od 4 žlice ulja, soli, crnog papra, đumbira i čilija. Prelijte preko mesa te ostavite u marinadi jedan sat na sobnoj temperaturi.
  2. U 500 ml kipuće vode otopite povrtni temeljac. Na malo zagrijanog ulja stavite nasjeckani češnjak te dodajte rižu. Miješajte dok riža ne postane staklasta i ne počne šuštati pod kuhačom.
  3. Zatim podlijte temeljcem. Poklopite poklopcem (ili folijom) i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Izvadite nakon 15 minuta, odnosno kad riža upije svu tekućinu.
  4. Meso izvadite iz marinade te na tavi (grill tavi) na malo zagrijanog ulja pecite sa svake strane po 2 – 3 minute. Pečeno poklopite da malo odstoji prije posluživanja.
  5. Meso narežite na manje komade, poslužite na riži, pospite narezanim mladim lukom i listićima korijandra.

Posluživanje: Prelijte s malo umaka koji ste pripremili od đumbira, meda, soli i ulja.

Savjet: Odresci ramsteka debljine oko 2 cm kratko se peku na jačoj temperaturi kako bi u sredini zadržali ružičastu boju.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje