Pilaf riža s ramstekom
- Recept by coolinarika.com -Ukusno jelo prelijte s malo umaka koji ste pripremili od đumbira, meda, soli i ulja i uživajte u ramsteku s prilogom od riže.
Priprema
Pripremite emulziju od 4 žlice ulja, soli, crnog papra, đumbira i čilija. Prelijte preko mesa te ostavite u marinadi jedan sat na sobnoj temperaturi. U 500 ml kipuće vode otopite povrtni temeljac. Na malo zagrijanog ulja stavite nasjeckani češnjak te dodajte rižu. Miješajte dok riža ne postane staklasta i ne počne šuštati pod kuhačom. Zatim podlijte temeljcem. Poklopite poklopcem (ili folijom) i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Izvadite nakon 15 minuta, odnosno kad riža upije svu tekućinu. Meso izvadite iz marinade te na tavi (grill tavi) na malo zagrijanog ulja pecite sa svake strane po 2 – 3 minute. Pečeno poklopite da malo odstoji prije posluživanja. Meso narežite na manje komade, poslužite na riži, pospite narezanim mladim lukom i listićima korijandra.
Posluživanje: Prelijte s malo umaka koji ste pripremili od đumbira, meda, soli i ulja.
Savjet: Odresci ramsteka debljine oko 2 cm kratko se peku na jačoj temperaturi kako bi u sredini zadržali ružičastu boju.