Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Mirisna pečenka

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Mirisna pečenka

Sastojci

Za salatu

Priprema

  1. Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  2. Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  3. Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  4. Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Posluživanje: Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Savjet: Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 812 kcal / 3.394 kJ
Masti 46,40 g
- zasićene masne kiseline 8,85 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 12,31 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 19,85 g
Ugljikohidrati 21,59 g
Vlakna 4,41 g
Bjelančevine 70,46 g
Sol 0,39 g
Vitamin A 384,95 μg
Vitamin D 36,00 μg
Niacin 30,34 mg
Pantotenska kiselina 2,76 mg
Kalij 1.338,55 mg
Fosfor 684,17 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Zimovanje

Uz Podravku nema zime!