Mirisna pečenka

Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje, zalijte ga mješavinom ulja i octa te poslužite mirisno jelo.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Mirisna pečenka

Sastojci

Za salatu

  • 250 g zelene salate

Za salatu

  • 100 g cherry rajčica

Za salatu

  • 1 krastavac

Za salatu

  • 2 mlada luka

Za salatu

Za salatu

  • sol

Za salatu

Za salatu

  • 4 žlice ulja

Za salatu

  • 2 žlice octa

Priprema

  1. Svinjski kare u komadu prelijte marinadom i ostavite najmanje 30 minuta.
  2. Meso iz marinade stavite u nauljenu posudu za pečenje zajedno s preostalom marinadom i ulijte vino.
  3. Posudu prekrijte papirom za pečenje ili aluminijskom folijom i pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Meso povremeno okrenite, a nakon 40 minuta otkrijte da se lagano zapeče.
  4. Salatu pripremite tako da najprije narežete zelenu salatu. Stavite je u zdjelu za posluživanje, dodajte rajčice narezane na ploške, krastavac i luk na kolutiće te ocijeđeni slanutak. Lagano promiješajte, posolite, popaprite, zalijte mješavinom ulja i octa te poslužite.

Posluživanje: Pečenje narežite toplo ili hladno i poslužite sa salatom.

Savjet: Svinjski kare u komadu izvrstan je odabir za pečenje. Najbolje ga je peći najprije 20 minuta na 220 °C, a zatim 45 minuta na 180 °C.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...