Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži

Marinirano svinjsko pečenje

Pripremite marinirani komad ukusno mariniranog mesa i uživajte u konkretnom komadu pečenja bez konkurencije.

  • 110 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Marinirano svinjsko pečenje

Sastojci

Priprema

  1. Meso za pečenje zarežite po dužini do 2/3 dubine. Prorez natrljajte češnjakom i napunite ružmarinom, pa meso svežite kuhinjskim koncem tako da tijekom pečenja ostane u komadu.
  2. Prelijte ga Vegeta marinadom i pustite neka odstoji 30-ak minuta. U posudu za pečenje stavite meso, prelijte uljem i vinom.
  3. Pecite oko 90 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Tijekom pečenja meso podlijevajte sokom od pečenja.
  4. Pečenje izvadite, skinite konac i narežite. Sok od pečenja procijedite, ukuhajte do željene gustoće i prelijte preko pečenja.

Posluživanje: Posolite i popaprite po potrebi te poslužite s prilogom po želji.

Savjet: Osim ružmarinom, meso možete napuniti pršutom ili Pancetom Podravka narezanima na ploške.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 466 kcal / 1.948 kJ
Masti 24,48 g
- zasićene masne kiseline 6,22 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 8,15 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 6,62 g
Ugljikohidrati 2,46 g
Vlakna 0,18 g
Bjelančevine 53,09 g
Sol 0,13 g
Vitamin A 15,73 μg
Vitamin D 30,00 μg
Niacin 23,26 mg
Pantotenska kiselina 1,97 mg
Kalij 1.035,34 mg
Kalcij 49,10 mg
Fosfor 530,36 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ajvar

Razmazi svoje nepce