Pureći zabatak s gljivama

Idealan ručak za sutra je jednostavno pripremljena pirjana puretina s gljivama u aromatičnom bijelom vinu.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Pureći zabatak s gljivama

Sastojci

Priprema

  1. Zabatak odkoštite, narežite na 4 komada i pospite paprom i Vegetom. Svaki komad uvaljajte u brašno i stavite ih u tavicu na dobro zagrijano ulje. Popecite ih sa svih strana do zlatnožute boje. Meso izvadite sa strane i ostavite na toplom.
  2. Na preostalu masnoću dodajte podravski špek narezan na kockice, sitno nasjeckani luk i pržite dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  3. Dodajte na krupnije komade narezane gljive, kratko popecite, zalijte vinom i kratko pirjajte. Dodajte oko 500 ml vode, umiješajte kocku s gljivama i vratite meso. Poklopite i pirjajte oko 30 minuta na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo uklonite ga s vatre, pospite peršinom i poslužite uz prilog po želji.

Savjet: Umjesto purećih možete upotrijebiti i otkoštene pileće zabatke.

Kruh

Kruh naš svagdašnji