Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Pureći zabatak s gljivama

Idealan ručak za sutra je jednostavno pripremljena pirjana puretina s gljivama u aromatičnom bijelom vinu.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Pureći zabatak s gljivama

Sastojci

Priprema

  1. Zabatak odkoštite, narežite na 4 komada i pospite paprom i Vegetom. Svaki komad uvaljajte u brašno i stavite ih u tavicu na dobro zagrijano ulje. Popecite ih sa svih strana do zlatnožute boje. Meso izvadite sa strane i ostavite na toplom.
  2. Na preostalu masnoću dodajte podravski špek narezan na kockice, sitno nasjeckani luk i pržite dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  3. Dodajte na krupnije komade narezane gljive, kratko popecite, zalijte vinom i kratko pirjajte. Dodajte oko 500 ml vode, umiješajte kocku s gljivama i vratite meso. Poklopite i pirjajte oko 30 minuta na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo uklonite ga s vatre, pospite peršinom i poslužite uz prilog po želji.

Savjet: Umjesto purećih možete upotrijebiti i otkoštene pileće zabatke.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 648 kcal / 2.709 kJ
Masti 36,34 g
- zasićene masne kiseline 8,93 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 11,87 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 12,45 g
Ugljikohidrati 12,56 g
Vlakna 1,74 g
Sol 0,12 g
Vitamin A 902,20 μg
Vitamin D 98,00 μg
Niacin 25,51 mg
Pantotenska kiselina 4,37 mg
Kalij 1.145,77 mg
Kalcij 56,04 mg
Fosfor 604,26 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom