Gulaš

Inspirirani tradicijom

Pikantni perkelt od miješanog mesa

Prah crvene ljute paprike dodan u vrući perkelt  s kuhanim krumpirom dati će novu dimenziju pikantnim i vrućim zalogajima.    

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pikantni perkelt od miješanog mesa

Sastojci

  • 4 žlice ulja
  • 300 g svinjskog mesa
  • 300 g junećeg mesa
  • 1 list Vegeta Maestro lovora
  • 1 Fant za gulaš i paprikaš
  • 100 ml bijelog vina
  • ½ žličice Vegeta Maestro ljute paprike
  • 300-400 g kuhanog krumpira

Priprema

  1. Meso narežite na kockice.
  2. Na zagrijano ulje stavite prvo junetinu, kratko popecite, dodajte svinjetinu i još popecite da meso dobije lijepu boju.
  3. Podlijte s vinom, malo vode, dodajte lovor i pirjajte poklopljeno da meso omekša.
  4. Maknite s vatre i dodajte oko 700 ml vode i uspite sadržaj vrećice Fanta.
  5. Vratite na laganu vatru.
  6. Kuhajte još 15 minuta i dodajte ljute paprike, ovisno koliko želite da je jelo ljuto.

Posluživanje: Perkelt poslužite s kuhanom tjesteninom ili kuhanim krumpirom koji se doda u jušno jelo kod posluživanja.

Savjet: Meso umjesto na kockice možete narezati i na tanje rezance.

Gulaš

Inspirirani tradicijom