Fini povrtni gulaš
- Recept by coolinarika.com -Shitake gljive odlično će se uklopiti u povrtno okruženje vašeg tanjura, a tjestenina uhanca zaokružit će okuse u laganom gulašu.
Priprema
Mahune skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Gljive operite i narežite na četvrtine, a krumpir na kockice. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Na zagrijani maslac stavite gljive i kratko popecite Maknite s vatre, dodajte 700 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Vratite na vatru i dodajte krumpir. Kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Na kraju umiješajte mahune i kuhanu tjesteninu uhanca.
Posluživanje: Poslužite posipano narezanim mladim lukom.
Savjet: Umjesto tjestenine uhanca možete dodati noklice koje sami napravite od brašna, soli i malo vode.