Čokoladni kuglof

Sočni čokoladni kuglof pospite perlicama svojim najčarobnijim potezom ruke i uživajte u slatkom sjaju.

  • 80 min
  • Jednostavno
Čokoladni kuglof

Sastojci

Za kuglof

Za glazuru

  • 40 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 1 perlice srebrne boje

Priprema

  1. Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
  2. Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.

Za glazuru

  1. Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
  2. Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa. Još po vlažnoj glazuri pospite perlice.

Posluživanje: Kolač ohladite, narežite i poslužite.

Savjet: Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.

Gulaš

Inspirirani tradicijom