Granola muesli

Šarmirajte omiljene goste ovom lijepom slasticom iz kalupa i uživajte u nježnom desertu s umakom od datulja i prošeka.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Granola muesli

Sastojci

  • 100 g datulja
  • 180 g zobenih pahuljica
  • 40 g nasjeckanih badema
  • 30 g nasjeckanih lješnjaka
  • 100 g meda od bagrema
  • 50 ml ulja
  • 50 ml vode

Za umak

Za puding

Priprema

  1. Datuljama odstranite koštice, sitno ih narežite i stavite ih u posudu. Dodajte zobene pahuljice, nasjeckane lješnjake i bademe, med, vodu i ulje, pa sve dobro izmiješajte.
  2. Smjesu istresite u lim za pečenje, dobro raširite i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 °C. Pecite 30 - 40 minuta uz češće miješanje. Kad je pečeno, granolu pustite da se ohladi i prebacite u hermetički zatvorenu posudu.
  3. U manju posudu stavite maslac, šećer, cimet i prstohvat soli. Lagano miješajući zagrijte do vrenja, pa lagano dolijte vode i pustite da ponovno zakuha.
  4. Dodajte otkoštene datulje narezane na veće komade i kuhajte 2 - 3 minute. Dolijte prošek i ponovo kuhajte nekoliko minuta. Maknite s vatre i ostavite na toplom.
  5. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 50 ml hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha, pa odmaknite s vatre, umiješajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru te miješajući kuhajte 1 - 2 minute.
  6. Vrući puding ulijte u navlažene posudice i ostavite da se ohladi.

Posluživanje: Hladni puding poslužite posipan granolom i preliven toplim umakom.

Igrajte se
s nama!

 

Mesoljupci

Nema tice do prasice!