Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Buhtle s pekmezom

Starinski recept s dizanim tijestom, punjen tradicionalnim pekmezom od šljiva. Odmah vraća u djetinjstvo!

  • 110 min
  • Srednje zahtjevno
Buhtle s pekmezom

Sastojci

Priprema

  1. Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer, jaje, žumanjak, limun šećer, rastopljeni maslac i dodajući toplo mlijeko zamijesite tijesto. Stavite ga u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se volumen ne udvostruči (oko 1 sat).
  2. Zatim tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žličicu pekmeza i savijte krajeve te dobro stisnite.
  3. U tepsiju premazanu maslacem, obloženu papirom za pečenje stavljajte buhtle. Ostavite ih stajati 20 minuta, a zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 35-40 minuta.
  4. Tople premažite maslacem. Kad malo odstoje izvadite na rešetku da se ohlade do kraja.

Posluživanje: Buhtle su najbolje još tople, ali ove će ostati meke i sočne i drugi dan.

Savjet: Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 309 kcal / 1.292 kJ
Masti 9,45 g
- zasićene masne kiseline 5,31 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 2,82 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 0,63 g
Ugljikohidrati 47,71 g
Vlakna 1,30 g
Bjelančevine 6,26 g
Sol 0,08 g
Vitamin A 400,95 μg
Vitamin D 19,81 μg
Niacin 3,93 mg
Pantotenska kiselina 0,46 mg
Klor 110,29 mg
Kalcij 41,44 mg
Fosfor 97,85 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat