Linzer torta s pekmezom

Privlačnog izgleda i primamljivog okusa i mirisa, ova torta nagradit će vaše nepce baš zbog kombinacije prhkog tijesta i slasnog pekmeza od šljiva.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Linzer torta s pekmezom

Sastojci

Priprema

  1. Maslacu sobne temperature dodajte šećer u prahu i dobro izmiješajte, a zatim uz miješanje dodajte jaje, pa jedan po jedan žumanjak.
  2. Dodajte brašno pomiješano s bademima, soli, cimet šećerom i praškom za pecivo.
  3. Tijesto zamijesite i ostavite u hladnjaku odmarati 30 minuta.
  4. Dvije trećine tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Razvaljano tijesto prenesite u kalup tako da prekrijete dno i obod kalupa za pite Ø 26 cm. Nabodite ga i premažite pekmezom od šljiva.
  5. Preostalo tijesto tanko razvaljajte i narežite na trake koje potom posložite preko pite u obliku rešetke. Premažite razmućenim jajetom.
  6. Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.

Posluživanje: Ohlađenu linzer tortu poslužite uz Šlag 5+ Dolcela.

Savjet: Možete pripremiti male pite (za svakog pojedinačno).

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja