Dolcela

Cimet šećer

Cimet secer render

Linzer torta s pekmezom

Privlačnog izgleda i primamljivog okusa i mirisa, ova torta nagradit će vaše nepce baš zbog kombinacije prhkog tijesta i slasnog pekmeza od šljiva.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Linzer torta s pekmezom

Sastojci

Priprema

  1. Maslacu sobne temperature dodajte šećer u prahu i dobro izmiješajte, a zatim uz miješanje dodajte jaje, pa jedan po jedan žumanjak.
  2. Dodajte brašno pomiješano s bademima, soli, cimet šećerom i praškom za pecivo.
  3. Tijesto zamijesite i ostavite u hladnjaku odmarati 30 minuta.
  4. Dvije trećine tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Razvaljano tijesto prenesite u kalup tako da prekrijete dno i obod kalupa za pite Ø 26 cm. Nabodite ga i premažite pekmezom od šljiva.
  5. Preostalo tijesto tanko razvaljajte i narežite na trake koje potom posložite preko pite u obliku rešetke. Premažite razmućenim jajetom.
  6. Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.

Posluživanje: Ohlađenu linzer tortu poslužite uz Šlag 5+ Dolcela.

Savjet: Možete pripremiti male pite (za svakog pojedinačno).

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 410 kcal / 1.714 kJ
- zasićene masne kiseline 9,13 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 8,30 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 2,10 g
Ugljikohidrati 48,37 g
Vlakna 2,44 g
Bjelančevine 7,46 g
Sol 0,12 g
Vitamin A 611,12 μg
Niacin 3,86 mg
Pantotenska kiselina 0,47 mg
Kalij 149,28 mg
Kalcij 87,18 mg
Fosfor 171,59 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Masline

Cure sline od masline