Panna cotta s voćem
- Recept by coolinarika.com -Poslužite panna cottu iz omiljenog kalupa i uživajte u decentnom izgledu i profinjenom okusu bijelog deserta.
Priprema
U mlijeko dodajte kokos i zagrijavajte uz miješanje dok mlijeko ne zakipi. Dodajte prašak za panna cottu i miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu. Na kraju umiješajte liker. Kremu ulijte u navlažene kalupe (ili čaše za desert) i ohladite. Za umak džemu dodajte vodu i još malo likera. Sve lagano zagrijte, a zatim umiješajte đumbirov sok. Ohlađenu panna cottu izvadite iz kalupa i prelijte umakom.
Posluživanje: Poslužite sa svježim malinama (ili drugim voćem) ukrašenim listićima mente.
Savjet: Panna cottu možete poslužiti u čašama ili je izliti u veći kalup i rezati na šnite. Odlično se slaže s umakom od karamela.