Panna cotta s voćem

Poslužite panna cottu iz omiljenog kalupa i uživajte u decentnom izgledu i profinjenom okusu bijelog deserta.

  • 30 min
  • Jednostavno
Panna cotta s voćem

Sastojci

  • 400 ml mlijeka
  • 30 g kokosova brašna
  • 1 Panna Cotta Dolcela
  • 3 žlice voćnog likera

Za umak

Za dekoraciju

  • 150 g malina (ili drugo voće)
  • Listići mente

Priprema

  1. U mlijeko dodajte kokos i zagrijavajte uz miješanje dok mlijeko ne zakipi. Dodajte prašak za panna cottu i miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu.
  2. Na kraju umiješajte liker. Kremu ulijte u navlažene kalupe (ili čaše za desert) i ohladite.
  3. Za umak džemu dodajte vodu i još malo likera. Sve lagano zagrijte, a zatim umiješajte đumbirov sok.
  4. Ohlađenu panna cottu izvadite iz kalupa i prelijte umakom.

Posluživanje: Poslužite sa svježim malinama (ili drugim voćem) ukrašenim listićima mente.

Savjet: Panna cottu možete poslužiti u čašama ili je izliti u veći kalup i rezati na šnite. Odlično se slaže s umakom od karamela.

Začini inspiracije

Monozačini