Fant

Fant umak od gljiva

Fant umak od gljiva 2018

Pletenica od mesa

Kreativno jelo pripremite u obliku mesnih pletenica, priložite s pečenim krumpirićima i umakom od gljiva i uživajte u pomno odabranoj kombinaciji okusa.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Pletenica od mesa

Sastojci

  • 400 g purećeg filea
  • 400 g svinjskog filea
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica Vegete twist za grill češnjak-slatka paprika

Za prilog

  • 500 g krumpira
  • 2 žličice Vegete twist za hrskave krumpiriće

Za umak

  • 50 ml bijelog vina
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 Fant umak od gljiva

Priprema

  1. Meso rastvorite u šnicle debljine oko 1-1,5 cm, pa ga narežite na ukupno 9 do 12 traka podjednake dužine.
  2. Napravite pletenice tako da za svaku upotrijebite po 3 trakice mesa. Krajeve dobro učvrstite čačkalicama. Pospite Vegetom Twist grill češnjak – slatka paprika i pecite na nauljenoj grill tavi dok ne dobije lijepu boju.
  3. Oprani i oguljeni krumpir narežite na ploške i ispecite u dubokom ulju. Pečeni krumpir izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće, pa pospite Vegetom twist za hrskave krumpiriće i dobro izmiješajte
  4. Fant umak od gljiva razmutite u 300 ml vode i neprestano miješajući zagrijte do vrenja. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta, dolijte vino, vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte. Ugasite i umiješajte dio peršina.

Posluživanje: Meso poslužite na podlozi od umaka uz pečeni krumpir i sve lagano pospite peršinom.

Savjet: Dio obje količine mesa možete zamijeniti biftekom (goveđim fileom) tako da dobijete pletenice od 3 boje.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 549 kcal / 2.295 kJ
Masti 26,41 g
- zasićene masne kiseline 7,58 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 7,23 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 6,78 g
Ugljikohidrati 24,33 g
Vlakna 3,15 g
Bjelančevine 50,09 g
Sol 0,41 g
Vitamin A 282,72 μg
Vitamin D 32,24 μg
Niacin 20,69 mg
Pantotenska kiselina 2,06 mg
Kalij 1.258,41 mg
Fosfor 510,48 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.