Mediteranska prehrana

Kuhinja kakva je nekad bila

Bruskete sa sardinama

Približite Mediteran na jednostavan način uz hrskave zalogaje popečenog kruha uz maslinovo ulje, rajčicu i kapare.

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Bruskete sa sardinama

Sastojci

Priprema

  1. Kruh francuz narežite na kose ploške i popecite s obje strane. Lagano ga nakapajte maslinovim uljem pa na njega stavite dvije žličice sjeckane rajčice, zatim 2 – 3 lista rikole i na to složite komad sardine.
  2. Dodajte nekoliko zrna kapara i sve skupa prelite mješavinom sitno nasjeckanog peršina, češnjaka i maslinovog ulja. Pospite krupno mljevenom soli i paprom.

Savjet: Nakon što popečete kruh možete ga lagano natrljati očišćenim češnjakom. U tom slučaju češnjak možete izbaciti iz preljeva.  

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži