Podravka

Krem juha od rajčice

Fantastična zapečena tjestenina

Krem juha od rajčica poslužena uz zapečenu tjesteninu s  tunom i repovima kozica idealan je obrok za ljubitelje mediteranske kuhinje.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Fantastična zapečena tjestenina

Sastojci

Za juhu

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml vode pomiješane sa 200 ml vrhnja za kuhanje. Lagano miješajte dok umak ne zavri, pa ga kuhajte 1 minutu i uklonite s vatre.
  2. U posudu za pečenje dodajte nekuhanu tjesteninu, dodajte ocijeđenu tunu natrganu na komadiće te oprani i ocijeđeni kukuruz šećerac.
  3. Na maslinovom ulju kratko popecite tikvice narezane na ploške, pa ih posložite po tjestenini. U istoj tavici na preostaloj masnoći popecite repove kozica, pa njih također posložite po tjestenini. Sve zajedno prelijte pripremljenim umakom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
  4. Dok se tjestenina peče pripremite juhu. Sadržaj vrećice krem juhe od rajčice istresite u 1 l mlake vode. Miješajte pjenjačom dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Posluživanje: Gotovu juhu pokapajte maslinovim uljem, ukrasite listićima bosiljka i poslužite. Nakon juhe poslužite fantastičnu zapečenu tjesteninu.

Savjet: Tjesteninu nemojte miješati tijekom pečenja kako bi sastojci ostali pri vrhu i lijepo se zapekli.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće