Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka

Priprema jela u woku je kao priprema čarobnih jela jer izmiješani okusi piletine, meda i mladog luka savršeno sjedinjuju nezaboravan okus.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka

Sastojci

  • 800 g pilećih krilca
  • 2 žlice cvjetnog meda
  • 1 Vegeta marinada pikantna
  • 2 mrkve
  • 2 veća mlada luka
  • 1 tikvica
  • 2 žlice ulja

Priprema

  1. Pileća krilca zarežite, prelijte Vegeta marinadom i ostavite nekoliko sati da se mariniraju. Pecite ih na roštilju 10 – 12 minuta, povremeno ih okrećući. Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim medom i kratko zapecite.
  2. Povrće narežite na jednake prutiće. Na izrazito zagrijanoj tavi na malo ulja sotirajte do dvije minute. Ovakvim načinom pripreme povrće će ostati hrskavo, a nutrijenti će se zadržati u povrću.

Savjet: U pretpripremi krilca za roštilj zarežite kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomjerno pekla na roštilju i dobila lijepu koricu.

Ajvar

Razmazi svoje nepce