Podravka

Sjeckana rajčica

Manastirski đuveč

Kombinirajte tehnike kuhanja i pripremite ovaj ukusni đuveč s rižom, rajčicom i maslinama i uživajte u pažljivo pripremljenom jelu.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
  • 5 osoba
Manastirski đuveč

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na kockice i popržite ih u dobro zagrijanoj tavi na maslinovom ulju nekoliko minuta. Dodajte sitnije narezani luk i papriku, pa popržite nekoliko minuta.
  2. Dodajte narezane šampinjone, protisnuti češnjak i popržite dok tekućina koju puste šampinjoni ne ispari. Dodajte rižu i kratko popržite, pa zalijte vinom i sa 300 ml vode.
  3. Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte sjeckanu rajčicu, masline, maslac, žličicu šećera i 1 žlicu Vegete. Promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta ili dok riža ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Prebacite sadržaj iz zdjele u posudu za pečenje i zapecite oko 20 minuta.

Posluživanje: Prije posluživanja popaprite.

Savjet: Umjesto junetine možete upotrijebiti i mekša mesa poput svinjetine ili piletine.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 697 kcal / 2.913 kJ
Masti 33,24 g
- zasićene masne kiseline 11,14 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 17,08 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 2,21 g
Ugljikohidrati 51,15 g
Vlakna 3,45 g
Bjelančevine 44,52 g
Sol 0,52 g
Vitamin A 2.378,16 μg
Vitamin D 67,20 μg
Niacin 14,26 mg
Pantotenska kiselina 2,40 mg
Kalij 1.252,75 mg
Kalcij 63,24 mg
Fosfor 422,85 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Začini inspiracije

Monozačini