Dolcela

Crveni preljev za torte

Preljev za torte crveni render

Crvenkapica s višnjama

Osigurajte svoju košaricu zanimljivim rješenjima iz Podravke i pripremite slasticu bogatu finom kremom "okupanom"  višnjama i uživajte u svojoj kulinarskoj bajci.

  • Srednje zahtjevno
Crvenkapica s višnjama

Priprema

  1. Mješavini za muffine dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom da dobijete glatko tijesto. Smjesu izlijte u kalup za pečenje (24x24 cm) obložen papirom za pečenje.
  2. Ocijeđene višnje uvaljajte u oštro brašno, rasporedite po smjesi (da ne upadnu duboko) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Biskvit ostavite da se hladi, a zatim ga vratite u kalup, a obode kalupa premažite uljem da ga poslije lakše skinete.
  3. Kremu pripremite tako da u posudu ulijete mlijeko i smjesu kreme za kolače te miješajte da dobijete kremu (2-3 minute), a zatim umiješajte istučeni šlag 5+. Pripremljenu kremu nanesite na biskvit, poravnajte te ohladite.
  4. Preljevu za torte dodajte šećer i od 250 ml vode uzmite 3 žlice te razmutite. Ostatak vode zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte smjesu. Zagrijavajte 2 minute, ohladite nekoliko minuta i prelijte pažljivo preko kolača.

Posluživanje: Slasticu ohladite, narežite i poslužite.

Savjet: Preljev za torte važno je malo ohladiti prije nanošenja na kremu kako vrući preljev ne bi otopio kremu te ga pažljivo nanositi žlicom da se ravnomjerno rasporedi

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće