Torta Frajle

Inspirirana popularnom grupom "The Frajle"; njezin biskvit od čokolade postojan je kao tamnokosa Jelena, čokoladna krema s višnjama profinjena kao crvenokosa Nevena, žuti biskvit s bademima nježan poput Marije, a parfe krema s kokosom egzotična kao Nataša.

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
Torta Frajle

Sastojci

Biskvit Jelena

Biskvit Marija

Krema Nevena & Nataša

Priprema

  1. Za biskvit Jelena odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite u snijeg. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte pa dodajte liker, naribanu čokoladu i brašno pomiješano sa orasima.
  2. Na kraju lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite u kalup za torte (ø20 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C oko 40 minuta.
  3. Za biskvit Marija bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u snijeg. Žumanjcima dodajte šećer, limun šećer i pjenasto izmiješajte. Umiješajte mlijeko, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo i bademima. Smjesu istresite u kalup za torte (ø 20 cm) i pecite biskvit u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 35 minuta.
  4. Biskvite ohladite prije pripreme kreme. U kalup stavite tamni biskvit i po njemu rasporedite ocijeđene višnje.
  5. Hladnom mlijeku dodajte slatko vrhnje, prašak za kremu, lagano promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom da dobijete kremu. Kremu odmah podijelite na dva dijela. Za kremu Nevena u pola količine umiješajte Lino ladu Gold te nanesite na biskvit po višnjama.
  6. Prekrijte drugim biskvitom, a za kremu Nataša dodajte u drugi dio kokosovo brašno koje se močilo u likeru od kokosa, Lino ladu milk, promiješajte i odmah nanesite na biskvit. Tortu ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat.
  7. Pripremite glazuru tako da zagrijete maslac, maknete s vatre i u njemu otopite natrganu čokoladu. Pažljivo prelijte tortu glazurom i pustite da se stisne.

Savjet: Torta je visoka i ako vam je kalup nizak obložite ga papirom za pečenje.  Lino ladu jaffa zamijenite Lino ladom Gold.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka