Dolcela

Limun šećer

Limun Šećer

Mirisni kolač s jagodama

Priredite mirisno osvježenje od jagoda i šlaga idealno uz poslijepodnevno druženje s najdražim prijateljima.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Mirisni kolač s jagodama

Sastojci

Priprema

  1. Jaja, šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte te dodajte ulje, mlijeko i kiselo vrhnje. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo.
  2. Smjesu izlijte u kalup za pite (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Kolač pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  3. Jagode očistite i narežite te pospite vanilin šećerom u prahu, nakapajte voćnim likerom, narezanim bosiljkom i ostavite 10 minuta stajati.
  4. Marinirane jagode rasporedite preko ohlađenog kolača.
  5. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Šlag hita i miješajte električnom miješalicom da dobijete šlag.

Posluživanje: Pripremljeni šlag nanesite na jagode i sve dobro ohladite prije posluživanja.

Savjet: U tijesto pripremljeno za pečenje po površini možete poslagati svježe ili smrznuto voće (borovnice, višnje…) koje će tijekom pečenja lagano upasti u kolač i postati dio biskvita.

Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola