Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma

Torta s kestenom

Tamni biskvit s dodatkom mljevenih oraha i aromom ruma izvrsna je podloga za kremu od kesten pirea. Šlag na vrhu daje završni dodir ovoj torti s kestenom.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Torta s kestenom

Sastojci

Priprema

  1. Jaja, šećer i rum šećer pjenasto izmiješajte te dodajte ulje i mlijeko. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo te mljevene orahe.
  2. Smjesu dobro promiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) pa pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Pečeni biskvit ohladite i ostavite u kalupu.
  3. Kesten-pire izmiješajte sa slatkim vrhnjem. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Na kraju umiješajte pripremljeni kesten-pire i dobivenu kremu nanesite preko biskvita u kalupu.
  4. Tortu ostavite u hladnjaku do posluživanja.

Posluživanje: Šlag 5+ Dolcela izmiješajte do željene čvrstoće i poslužite uz tortu.

Savjet: Tortu ukrasite po želji čokoladnom glazurom ili čokoladnim ostrušcima.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima