Japanski lunch paket
- Recept by coolinarika.com -Uživajte u finim zalogajima azijske kuhinje u varijanti skuše, riže i vama najdražeg voća.

Priprema
- Rižu dobro isperite u hladnoj vodi, odnosno dok voda ne postane bistra. Prelijte je s 200 ml vode, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, odnosno dok se tekućina ne upije.
- Maknite s vatre, ostavite još 10 minuta poklopljeno, a zatim pustite da se riža ohladi. Rižin ocat, šećer i malo soli promiješajte da se sve otopi, a potom umiješajte u ohlađenu rižu.
- Skušu izvadite iz limenke i narežite na trake. Mladi luk narežite po dužini, a papriku na trakice.
Sushi
- List nori alge kratko popecite na zagrijanoj tavi. Nakon toga je stavite na bambusovu podlogu za pripremanje sushija.
- Vlažnim rukama raširite rižu na više od dvije trećine površine lista nori alge. Na sredinu riže posložite crvenu papriku, mladi luk i na kraju skušu.
- Podlogu za sushi zarolajte počevši od kraja pokrivenog rižom, pomažući si bambusovom podlogom.
- Ovako pripremljeni sushi narežite na oko 6 cm debele komade, složite ga u kutiju za lunch paket (ili tanjur za posluživanje), dodajte kuhane mahune i oprano voće.
Posluživanje: Poslužite s tamari umakom.
Savjet: Prije nego što sushi narežete dobro ga je ohladiti u hladnjaku. Skuša je idealna zamjena za svježu ribu koju poslužuju u Japanu.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 355 kcal / 1.484 kJ |
---|---|
Masti | 5,34 g |
- zasićene masne kiseline | 0,89 g |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | 1,27 g |
- višestruko nezasićene masne kiseline | 2,77 g |
Ugljikohidrati | 58,88 g |
Vlakna | 3,27 g |
Bjelančevine | 19,67 g |
Sol | 0,37 g |
Vitamin A | 1.244,10 μg |
Vitamin D | 115,00 μg |
Niacin | 12,03 mg |
Pantotenska kiselina | 0,59 mg |
Kalij | 509,58 mg |
Kalcij | 51,56 mg |
Fosfor | 207,21 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |