Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Srce za zaljubljene

Uživajte u emociji ove torte i nagradite čokoladnim srcem osobu vašeg života.

  • 80 min
  • Jednostavno
Srce za zaljubljene

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

Za glazuru

Priprema

  1. Čokoladu natrgajte na komadiće i otopite na pari. Ostavite neka se malo ohladi.
  2. Maslac sobne temperature dobro izradite električnom miješalicom na najvećoj brzini te mu postupno dodajte šećer i vanilin šećer.
  3. Miješajte dok ne dobijete glatku kremastu smjesu, a zatim dolijte otopljenu čokoladu.
  4. Dodajte jedno po jedno jaje i žumanjke, a nakon svakog dodanog jajeta miješajte oko pola minute. Nakon jaja dodajte kiselo vrhnje i rum šećer. Izmiješajte kako biste dobili finu kremastu smjesu.
  5. Pomiješajte brašno s Gussnelom, kakaom, praškom za pecivo i soli te u nekoliko navrata dodajte u smjesu od maslaca i jaja.
  6. Kratko miješajte na srednjoj brzini. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg te ga pažljivo dodajte u smjesu.
  7. Smjesu za tijesto ulijte u kalup u obliku srca i pecite 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  8. Kada je tijesto pečeno, ostavite ga neka se hladi desetak minuta, zatim odvojite od kalupa i preokrenite na rešetku obloženu masnim papirom.
  9. Šlag kremu čokolada pripremite tako da u hladno mlijeko dodate sadržaj vrećice i miješate električnom miješalicom 3-4 minute da dobijete kremu.
  10. Ohlađeni biskvit prerežite na pola, premažite pripremljenom kremom, poklopite drugim dijelom biskvita, pa prelijte pripremljenom glazurom.
  11. Dobro ohladite i poslužite sa šlagom pripremljenim prema uputi na vrećici.

Posluživanje: Dobro ohladite i poslužite sa šlagom pripremljenim prema uputi na vrećici.

Savjet: Koristite veći kalup (Ø 24 cm).

Rajčica

Za rajske užitke