Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"

Orijentalna juha od bundeve

Fini orijentalni okus u juhi od bundeve s kokosovim mlijekom i kaduljom bit će pravo otkriće za vaše kulinarsko iskustvo.

  • Jednostavno
  • 4 osobe
Orijentalna juha od bundeve

Sastojci

Priprema

  1. Bundevu očistite i narežite na kockice.
  2. U tavicu na dobro zagrijano ulje stavite listiće kadulje i pržite ih dok ne povenu pa ih bacite.
  3. Na to ulje stavite kockice bundeve posute brašnom i pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  4. Pečene kockice izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
  5. Sadržaj vrećice krem juhe uspite u 600 ml hladne vode, pomiješajte s kokosovim mlijekom i dodajte naribani đumbir.
  6. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestanp miješajući.

Posluživanje: Poslužite posutu poprženim kockicama bundeve i čipsom od kokosa.

Savjet: Umjesto hokkaido bundeve možete upotrijebiti i običnu muškatnu bundevu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 268 kcal / 1.120 kJ
Masti 21,31 g
- zasićene masne kiseline 10,42 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 1,47 g
Ugljikohidrati 16,62 g
Vlakna 2,35 g
Bjelančevine 4,73 g
Sol 422,64 g
Vitamin A 973,69 μg
Vitamin E 3,38 mg
Niacin 1,70 mg
Pantotenska kiselina 0,12 mg
Kalij 375,99 mg
Kalcij 31,09 mg
Fosfor 107,79 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži