Rižoto sa šparogama na mediteranski
- Recept by coolinarika.com -Topli rižoto posut listićima badema poslužite kao prilog uz pečenu piletinu ili samostalno jelo.

Priprema
- Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje, pa dodajte protisnuti češnjak i narezanu suhu rajčicu.
- Podlijte bijelim vinom i nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje vodom.
- Kad je riža na pola kuhana umiješajte krem juhu razmućenu u 300 ml hladne vode.
- Nastavite pirjati na laganoj vatri dok riža ne bude gotova.
- Pred kraj umiješajte krem sir koji će dati rižotu kremastu strukturu, po potrebi posolite i popaprite.
Posluživanje: Poslužite topli rižoto posipan listićima badema kao prilog uz pečenu piletinu ili samostalno jelo.
Savjet: Umjesto mascarpone sira možete dodati kockicu maslaca.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 467 kcal / 1.952 kJ |
---|---|
Masti | 18,49 g |
Ugljikohidrati | 69,36 g |
Bjelančevine | 4,08 g |
Sol | 459,23 g |
Vitamin A | 173,16 μg |
Vitamin D | 0,09 μg |
Niacin | 1,14 mg |
Pantotenska kiselina | 0,18 mg |
Kalij | 280,98 mg |
Kalcij | 40,84 mg |
Fosfor | 69,16 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |