Veličanstveni rižoto

Zrno po zrno - rižoto

Rižoto sa šparogama na mediteranski

Topli rižoto posut listićima badema poslužite kao prilog uz pečenu piletinu ili samostalno jelo.

  • Jednostavno
  • 4 osobe
Rižoto sa šparogama na mediteranski

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje, pa dodajte protisnuti češnjak i narezanu suhu rajčicu.
  2. Podlijte bijelim vinom i nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje vodom.
  3. Kad je riža na pola kuhana umiješajte krem juhu razmućenu u 300 ml hladne vode.
  4. Nastavite pirjati na laganoj vatri dok riža ne bude gotova.
  5. Pred kraj umiješajte krem sir koji će dati rižotu kremastu strukturu, po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje: Poslužite topli rižoto posipan listićima badema kao prilog uz pečenu piletinu ili samostalno jelo.

Savjet: Umjesto mascarpone sira možete dodati kockicu maslaca.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 467 kcal / 1.952 kJ
Masti 18,49 g
Ugljikohidrati 69,36 g
Bjelančevine 4,08 g
Sol 459,23 g
Vitamin A 173,16 μg
Vitamin D 0,09 μg
Niacin 1,14 mg
Pantotenska kiselina 0,18 mg
Kalij 280,98 mg
Kalcij 40,84 mg
Fosfor 69,16 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Rajčica

Za rajske užitke