Čarobna juha od šparoga s mediteranskim brusketama

Osjetite čaroliju zalogaja u kremastoj juhi s hrskavim brusketama.

  • 10 min
  • Jednostavno
Čarobna juha od šparoga s mediteranskim brusketama

Sastojci

  • 1 vrećica Krem juhe od zelenih i bijelih šparoga Podravka
  • 700 ml vode
  • 200 g kuhanih šparoga
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 75 g popečenih kockica kruha (croutons)
  • 4 kriške kruha
  • 2 rajčice
  • 100 g maslina
  • 100 g riccote sira
  • 50 ml maslinova ulja

Priprema

  1. Sadržaj vrećice uspite u 700 ml hladne vode. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri pa dodajte vrhnje za kuhanje.
  2. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
  3. Ulijte vino, još kratko prokuhajte i poslužite s kuhanim šparogama narezanim na veće komade i posute poprženim kockicama kruha.
  4. Za bruskete, rajčice narežite na kockice, a masline na ploškice, dodajte maslinovo ulje, promiješajte.
  5. Na svaku brusketu stavite četvrtinu rajčice s maslinama, dodajte žlicu riccotte i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 20 minuta.

Posluživanje: Uz juhu od šparoga poslužite mediteranske bruskete.

Savjet: Kako bi kockice kruha bile ukusnije, u tavici rastopite 25 g maslaca, dodajte začine, popečene kockice kruha, kratko promiješajte da se kruh aromatizira.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom