Slastice i kolači

Slatka napast

Fini čokoladni keksići

- Recept by coolinarika.com -

Raspucana površina ovih mekanih keksića odaje svoju čokoladnu unutrašnjost, a bogati bijeli omotač od vanilin šećera u prahu učinit će ih posebno ukusnima.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Fini čokoladni keksići

Sastojci

Priprema

  1. Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre. Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo.
  2. U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom miješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu.
  3. Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori 2-3 sata.
  4. Ohlađenu smjesu grabite žlicom i oblikujte malu kuglicu te ju uvaljajte u šećer u prahu da cijela potpuno bude prekrivena šećerom.
  5. Kuglicu položite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Tako slažite i ostale da pritom ostane razmak među njima.
  6. Keksiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 min. Površina keksića lagano je ispucala, a oni moraju ostati mekani. Ne smiju biti prepečeni jer tad gube sočnost.

Posluživanje: Prije posluživanja držite ih u zatvorenoj posudi  da ostanu mekani. Carstvo čokolade upotpunite Čokoladnim likerom.

Savjet: Da biste lakše formirali kuglice ruke lagano nauljite, a ako vam je smjesa premekana ostavite je još u hladnjaku.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 395 kcal / 1.651 kJ
Masti 17,66 g
- zasićene masne kiseline 9,79 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 6,13 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 0,69 g
Ugljikohidrati 59,93 g
Vlakna 1,59 g
Bjelančevine 6,57 g
Sol 0,09 g
Vitamin A 284,24 μg
Vitamin D 10,10 μg
Niacin 2,75 mg
Pantotenska kiselina 0,33 mg
Kalij 216,59 mg
Kalcij 49,42 mg
Fosfor 160,72 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina