Fini čokoladni keksići

Raspucana površina ovih mekanih keksića odaje svoju čokoladnu unutrašnjost, a bogati bijeli omotač od vanilin šećera u prahu učinit će ih posebno ukusnima.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Fini čokoladni keksići

Sastojci

Priprema

  1. Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre. Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo.
  2. U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom miješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu.
  3. Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori 2-3 sata.
  4. Ohlađenu smjesu grabite žlicom i oblikujte malu kuglicu te ju uvaljajte u šećer u prahu da cijela potpuno bude prekrivena šećerom.
  5. Kuglicu položite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Tako slažite i ostale da pritom ostane razmak među njima.
  6. Keksiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 min. Površina keksića lagano je ispucala, a oni moraju ostati mekani. Ne smiju biti prepečeni jer tad gube sočnost.

Posluživanje: Prije posluživanja držite ih u zatvorenoj posudi  da ostanu mekani. Carstvo čokolade upotpunite Čokoladnim likerom.

Savjet: Da biste lakše formirali kuglice ruke lagano nauljite, a ako vam je smjesa premekana ostavite je još u hladnjaku.

Gulaš

Inspirirani tradicijom