Sočni čupavi kolač

Pripremite ovaj slatki, sočni, čupavi i kremasti desert i uživajte u predblagdanskim danima u zanimljivoj kulinarskoj priči s ananasom, mrkvom i orasima.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Sočni čupavi kolač

Sastojci

Za premazati

Priprema

  1. Mrkvu naribajte, a orahe i ananas nasjeckajte. Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, kokosovo brašno i cimet.
  2. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte pomoću električne miješalice.
  3. Dodajte ulje, mrkvu i ananas. Zatim umiješajte smjesu od brašna i na kraju orahe.
  4. Pripremljenu smjesu ulijte u namašćeni kalup (Ø 24 cm) ili duguljasti kalup (10x30 cm). Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C i pecite 45-50 minuta.
  5. Pečeni kolač pustite da se ohladi do sobne temperature, premažite ga Lino ladom, te pospite kokosovim brašnom.

Posluživanje: Poslužite narezanog uz omiljeni napitak.

Savjet: Ako ga držite u hladnjaku dobro zatvorenog, ostat će dugo sočan.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja