Mramorna mesna štruca

Učinite svoj objed pravom kraljevskom gozbom uz mesnu štrucu upotpunjenu sirom i špinatom posluženom uz pirjano povrće ili Kraljevski mix Podravka.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Mramorna mesna štruca

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta promiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  2. Pripremljenom Fantu dodajte mljeveno meso i dobro promiješajte.
  3. Špinat odmrznite i ocijedite. Papriku narežite na tanke trake kao i sir. Meso podijelite na dva jednaka dijela.
  4. Prozirnu ili aluminijsku foliju pouljite, pa na njoj meso oblikujte u obliku pravokutnika debljine pola centimetra. Špinat dodajte na pripremljenu površinu mesa. Dodajte sir i papriku narezanu na trakice.
  5. Sve pomoću folije zarolajte u roladu i prebacite u odgovarajuću posudu za pečenje. Roladu cijelu obložite ploškama pancete tako da se djelomično preklapaju.
  6. Roladu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35-40 minuta.

Posluživanje: Mramornu mesnu štrucu poslužite uz pirjano povrće ili Kraljevski mix Podravka.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom