Chili con carne u tortilji

Chili con carne u tortilji je jelo kojim ćete oduševiti svoje ukućane ili goste. Nadjevene i zapečene u pećnici, ove garantirano sočne tortilje kriju omiljeno ljetno povrće-tikvice.

  • 40 min
  • Jednostavno
Chili con carne u tortilji

Sastojci

Priprema

  1. Papriku i tikvicu narežite na kockice.
  2. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite, uz miješanje, da tekućina ispari. Dodajte papriku, tikvicu i sve zajedno popecite još 5 minuta.
  3. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  4. Dodajte ocijeđeni crveni grah, kukuruz šećerac i pirjajte nekoliko minuta, uz povremeno miješanje.
  5. Tortilje napunite nadjevom i zarolajte. Stavite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, pospite sirom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C pa pecite 15-ak minuta.

Posluživanje: Jelo pospite narezanim mladim lukom i poslužite toplo.

Savjet: Ako vam ostane nadjeva, rasporedite ga oko tortilja, to će im dati dodatnu sočnost.

Začini inspiracije

Monozačini