Hrskave “hrpice” batata s parmezanom

Kad vam dosadi klasični pečeni krumpir, na scenu nastupa batat! Ove hrskave "hrpice" zabavan su prilog ili mali zalogaj za gladno društvo.

  • 90 min
  • Jednostavno
Hrskave “hrpice” batata s parmezanom

Sastojci

Priprema

  1. U lončiću otopite maslac u koji ste dodali protisnuti režanj češnjaka. Pustite da se malo prohladi.
  2. Batate operite, posušite pa narežite na tanke listiće. U ovome će vam pomoći mandolina pa svakako odaberite nešto manje batate.
  3. Ovako narezan batat stavite u zdjelu pa ga prelijte otopljenim maslacem s češnjakom.
  4. Začinite origanom, timijanom ili majčinom dušicom, solju i paprom. Dodajte i parmezan pa dobro promiješajte da se svi listići batata dobro oblože masnoćom i začinima.
  5. Kalup za muffine premažite s još malo maslaca. U svaki kalupić slažite listiće batata prema veličini – na dno idu veći, a prema vrhu sve manji listići. Batat će se tijekom pečenja smanjiti pa slobodno složite hrpice koje su malo više od kalupa.
  6. Prekrijte folijom pa pecite oko pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Nakon pola sata, maknite foliju pa pustite da se batat malo zapeče, desetak minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo, kao prilog uz razna mesa ili kao male zalogaje za društvo.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh