MARI ZA PRAVE STVARI

I proteini mogu biti fini

Proteinska banoffee u zdjelici

Granolu možete pripremiti sami ili upotrijebiti već gotovu kako biste uživali u jedinstvenom spoju banane i karamela, odnosno u banoffee zdjelici punoj proteina.

  • 35 min
  • Jednostavno
Proteinska banoffee u zdjelici

Sastojci

Za granolu:

Za karamel od datulja:

  • 30 g svježih datulja
  • oko 30 ml mlijeka

Priprema

  1. Najprije pripremite granolu. Pećnicu zagrijte na 170°C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Zobene pahuljice i bademe pomiješajte s javorovim sirupom i maslacem od kikirikija.
  3. Smjesu rasporedite po pripremljenom limu za pečenje i pecite 15 minuta. Zatim ostavite da se ohladi.
  4. Karamel od datulja pripremite tako da narezane datulje zajedno s mlijekom izmiješate pomoću blendera u glatku kremastu smjesu. Mlijeka dodajte toliko da dobijete željenu gustoću.
  5. Za puding, u veću i širu šalicu ulijte mlijeko i usipajte sadržaj vrećice Hi Protein pudinga čokolada.
  6. Žlicom energično miješajte 1 minutu. Ostavite stajati 3 minute te ponovo promiješajte žlicom.
  7. U čaše za posluživanje naizmjence stavite granolu, nekoliko ploški banane, zatim karamel pa puding.

Posluživanje: Poslužite ukrašeno s malo granole i ploškama banane.

Savjet: Ako želite ubrzati pripremu ovog recepta, upotrijebite gotovu granolu.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...