Zapečene tikvice punjene kozicama

Tikvice napunite kozicama ili račićima i zapecite. Dobro povezani sastojci u ovome jelu jamstvo su da će svaki zalogaj doslovno prštati od rapsodije mediteranskih okusa. 

  • 60 min
Zapečene tikvice punjene kozicama

Sastojci

Nadjev:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tikvice prerežite napola i izdubite tako da rubovi ostanu neoštećeni, a pulpu od tikvica nasjeckajte i ostavite sa strane.
  2. Tikvice poslažite u veliku posudu za pečenje pa ih pokapajte uljem, pospite Vegetom, svježe mljevenim crnim paprom, origanom i bosiljkom.
  3. Pecite oko 20 minuta dok ne omekšaju.
  4. Na zagrijanu tavu ulijte ulje, dodajte kozice i kratko popecite. Dodajte protisnuti češnjak, ospite Vegetom i crnim paprom pa dodajte pulpu, rajčice i pirjajte nekoliko minuta. Umiješajte vrhnje, parmezan, sok limuna i pirjajte da se sastojci povežu.
  5. Dobivenom smjesom napunite pripremljene tikvice i pospite naribanom mozzarellom. Stavite u pećnicu i pecite još 10 minuta da se sir rastopi.

Posluživanje: Poslužite tople ili hladne.

Savjet: Umjesto kozica možete koristiti smrznute račiće koje prije pečenja dobro ocijedite.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje