Princeza s jagodama

Upotrijebite maštu i pripremite uštipke formirane u vijenac, princes tortu ili male princeze s jagodama.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Princeza s jagodama

Sastojci

Za kremu

  • 600 ml mlijeka
  • 100 g Lino lade milk
  • 150 g jagoda
  • 50 g bijele čokolade
  • 20 g maslaca
  • 2 žlice Badema u listićima Dolcela

Priprema

  1. Maslac zagrijte da se rastopi i dodajte 170 ml tople vode.
  2. Mješavini za tijesto dodajte toplu smjesu i izmiješajte električnom miješalicom da dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite da se ohladi, a zatim postepeno umiješajte jaja koja ste prethodno lagano razmutili.
  3. Preko lima za pečenje (okrenuta strana) stavite papir za pečenje i nacrtajte kuglice Ø 8 cm (11 komada). Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu (širi otvor) i nanesite u obliku prstenova (unutar nacrtanih krugova).
  4. Tijesto pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 minuta i pri tome ne otvarajte pećnicu. Pečene uštipke pustite da se ohlade, a zatim prerežite.
  5. Za kremu u hladno mlijeko dodajte prašak za kremu i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu. Na kraju umiješajte Lino ladu milk.
  6. Kremu nanesite na prerezane uštipke i preko njih rasporedite narezane jagode te preklopite s drugim dijelom.
  7. Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte čokoladu natrganu na kockice. Miješajte da se čokolada otopi, a zatim njome išarajte površinu uštipaka i pospite listićima badema.

Posluživanje: Princes uštipke držite u hladnjaku prije posluživanja.

Savjet: Uštipke možete formirati u vijenac ili princes tortu.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima