Torta sa šlagom

Iako tamnim biskvitom i džemom podsjeća na slavnu Sachericu, ova torta osvaja kiselkastim okusom finog džema od borovnica i laganim šlagom. Okusi koje ćete željeti ponoviti.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Torta sa šlagom

Sastojci

Za biskvit

Za nadjev

Priprema

  1. Maslac, šećer i vanilin šećer miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  2. Umiješajte jedno po jedno jaje, mlijeko i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo, soli i kakaom.
  3. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za tortu (ø 23 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
  4. Džem zagrijte s dvije žlice vode i premažite preko malo ohlađenog biskvita te pustite da se hladi.
  5. Šlag 5+ miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
  6. Premažite preko ohlađenog biskvita i ukrasite kakaom ili čokoladom.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno.

Savjet: Ako želite još sočniju tortu, prerežite je po širini i natopite rastopljenim džemom.

Ajvar

Razmazi svoje nepce