Torta sa šlagom
- Recept by coolinarika.com -Iako tamnim biskvitom i džemom podsjeća na slavnu Sachericu, ova torta osvaja kiselkastim okusom finog džema od borovnica i laganim šlagom. Okusi koje ćete željeti ponoviti.
Priprema
Maslac, šećer i vanilin šećer miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Umiješajte jedno po jedno jaje, mlijeko i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo, soli i kakaom. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za tortu (ø 23 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Džem zagrijte s dvije žlice vode i premažite preko malo ohlađenog biskvita te pustite da se hladi. Šlag 5+ miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag. Premažite preko ohlađenog biskvita i ukrasite kakaom ili čokoladom.
Posluživanje: Poslužite ohlađeno.
Savjet: Ako želite još sočniju tortu, prerežite je po širini i natopite rastopljenim džemom.