Junetina stroganoff na pireu od batata

Junetina stroganoff izvorni je ruski specijalitet s francuskim štihom. Poznat je još od osamdesetih godina 19. stoljeća, a njegova popularnost odavno je nadišla državne granice.

  • 35 min
  • Jednostavno
Junetina stroganoff na pireu od batata

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na tanke odreske, a zatim na trakice.
  2. U tavi zagrijte maslac i dodajte narezano meso. Kratko popecite uz miješanje i dodajte sitno narezani luk. Zajedno popecite da luk postane staklast. Ulijte desertno vino i uz podlijevanje vodom pirjajte dok meso ne omekša.
  3. Dodajte na listiće narezane šampinjone i kratko pirjajte. Ulijte malo mlake vode, dodajte Vegetu, crni papar, muškatni oraščić i pirjajte nekoliko minuta. posolite po potrebi.
  4. Zatim dodajte senf, sitno narezane kisele krastavce i vrhnje u koje ste umiješali brašno. Kratko pirjajte da dobijete umak željene gustoće i
  5. Kuhani batat usitnite u pire i začinite.

Posluživanje: Meso popecite na jačoj vatri da se zatvori i ne pusti tekućinu.

Savjet: Poslužite s pireom od narančastog batata.

Kruh

Kruh naš svagdašnji