Zelene masline otkoštičene

Zelene masline otkoštičene

Jedan zalogaj, puno užitka

Mediteranska prehrana nezamisliva je bez ovih dragocjenih gastronomskih minijatura. Odgorčene i otkoštičene, spremne su za jelo u tren oka!

Možete ih jesti samostalno, napuniti bademima ili komadićima raznih vrsta sira kao zdravi snack, iskoristiti za salate i umake ili razveseliti goste efektnim sendvičima.

Masline su vrlo dobar izvor mononezasićenih masnih kiselina i dobar izvor vitamina E. Čak 75% masti čini oleinska kiselina, koja smanjuje razinu kolesterola.

masline se u kulinarstvu koriste za pripremu različitih namaza za predjela, ali i za umake za ribu i perad. Može ih se dodati u gotovo sve salate, a sve se češće dodaju i u umake za tjesteninu.

masline, voda, kuhinjska sol, regulator kiselosti: limunska kiselina, antioksidans: askorbinska kiselina.

  • Čuvati: nakon otvaranja čuvati u hladnjaku do 10 dana.
  • Trajanje: 36 mjeseci.
  • Pakiranje: staklenka 330g, 650g

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 81 kcal / 334 kJ
Masti = 8 g
- zasićene masne kiseline = 1.2 g
Ugljikohidrati = 0 g
- šećeri = 0 g
Bjelančevine = 0.6 g
Sol = 3.2 mg
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Masline

Cure sline od masline