Trilece & preljev mliječna karamela

Trilece & preljev mliječna karamela

Sočno, mliječno, omiljeno svima!

Izvanredna, svjetski poznata spužvasta slastica sada je dostupna i u Dolcela asortimanu. Čine ga sočan biskvit, mliječna krema i mirisni preljev od karamela. Trilece ćete pripremiti u tri jednostavna koraka s minimalnim brojem potrebnih sastojaka, a rezultat je 18 sočnih i laganih kolača spremnih za (poslu)uživanje prijateljima, gostima ili pak vašim najmilijima.

 

Ukratko...

Za 18 sočnih, laganih i osvježavajućih kolača • Svjetski poznata slastica • Savršeno spaja tri vrste mlijeka • Dodati samo jaja i mlijeko

Pecnicu zagrijte na 160°C bez ventilacije (uvjete pecenja prilagodite karakteristikama svoje pecnice). Pripremite kalup za pecenje (30 x 20 cm) koji ste obložili papirom za pecenje. Uputa za pripremu biskvita: Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka izradite cvrsti... prikaži još Pecnicu zagrijte na 160°C bez ventilacije (uvjete pecenja prilagodite karakteristikama svoje pecnice). Pripremite kalup za pecenje (30 x 20 cm) koji ste obložili papirom za pecenje. Uputa za pripremu biskvita: Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka izradite cvrsti snijeg (elektricnim mikserom najvecom brzinom, oko 3 min). Dodajte žumanjke i miksajte najmanjom brzinom dok se sve jednolicno ne sjedini. Postepeno dodavajte mješavinu za biskvit i lagano miješajte pjenjacom do glatke strukture (2-3 minute). Ulijte u kalup, poravnajte površinu i pecite oko 25 min. Pečeni biskvit iskrenite iz kalupa, maknite papir za pecenje i vratite preokrenuti biskvit nazad u kalup. Biskvit hladite 10 min., a zatim ga izbodite vilicom. Uputa za pripremu mlijecnog preljeva: U prikladnu posudu ulijte 800 ml mlijeka i mješavinu za mlijecni preljev. Zagrijavajte do vrenja uz stalno miješanje pjenjacom dok se sve ne otopi. Prelijte preko biskvita i ohladite minimalno 1 sat u hladnjaku. Savjet: dio mlijeka (200 ml) možete zamijeniti vrhnjem za šlag (isti postupak pripreme). Uputa za pripremu karamela preljeva: U posudu ulijte 120 ml mlijeka, zagrijte do vrenja i maknute s vatre. Dodajte mješavinu za preljev i miješajte pjenjacom 2 minute (dok ne dobijete jednolicnu masu). Ravnomjerno prelijte preko ohlađenog biskvita.

Sastojci mješavine za biskvit: pšenicno brašno, šecer, tvari za rahljenje (dinatrijev difosfat, natrijev hidrogen karbonat), aroma. Sastojci mješavine za mlijecni preljev: šecer, punomasno mlijeko u prahu, vrhnje u prahu, modificirani škrob, glukozni sirup, ulje palminih koštica u prahu, arome, emulgator (E472a), mlijecne bjelancevine. Sastojci mješavine za preljev okusa mlijecna karamela: šecer, dekstroza, vrhnje u prahu, modificirani škrob, cokolada (prah) 2 % [(šecer, kakaov prah, kakaov maslac, emulgator (sojin lecitin)); (Kakaovi dijelovi: 41% min.)], kakaov prah, arome, bojilo (beta karoten), zgušnjivaci (guar guma, ksantan guma). Može sadržavati jaja.

  • Čuvati: na suhom i hladnom mjestu.
  • Trajanje: 12 mjeseci.
  • Pakiranje: 384 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 397 kcal / 1682 kJ
Masti 4 g
- zasićene masne kiseline 2.7 g
Ugljikohidrati 85 g
- šećeri 53 g
Bjelančevine 4.9 g
Sol 0.77 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu