Soja

Soja

Sve najbolje u zrnu soje

Soja je jedina namirnica biljnog porijekla koja sadrži baš sve esencijalne aminokiseline nužne za funkcioniranje organizma.

Izuzetna je po visokom postotku proteina koji čine čak 34% njenog sastava, iznimno je hranjiva te odličan izvor minerala, vitamina i vlakana. Ne zaboravimo istaknuti kako je i vrlo ukusna, pa će vam jednako dobro prijati u mesnim kombinacijama, kao i u vegetarijanskim delicijama!

Ukratko...

Odličan je izvor minerala, vitamina i vlakana • Kuhana soja može se dodati salati od krastavaca, mladog luka, začiniti svježim bosiljkom i celerom i preliti mješavinom jabučnog octa i maslinova ulja • Od kuhane soje može se pripremiti pire uz dodatak maslinova ulja i začinskog bilja ili pripremiti ukusni popečci te se može dodati juhama i varivima

Priprema

1. Očišćenu i opranu soju namačite 4 sata u mlakoj vodi. 2. Kuhajte dok ne omekša te solite po potrebi.

  • Čuvati: u originalnoj ambalaži na suhom mjestu na temperaturi do 25°C.
  • Trajanje: 18 mjeseci.
  • Pakiranje: vrećica 450 g

Sastojci

soja

Isprobajte u ovim receptima

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!