Salsa

Salsa

Kad povrće zapleše u tanjuru

Salsa ili šalša, to nezaobilazno jelo mediteranskih krajeva, korak po korak nalazi svoje mjesto u kuhinjama širom svijeta.

Osnovi rajčice dodane su paprika, mrkva, crveni luk te razni začini koji obogaćuju njen prirodan okus.

Ne sadrži konzervanse niti gluten, a zbog blagog okusa i visoke nutritivne vrijednosti preporučuje se i djeci. Uz ribu ili meso, tjesteninu, palentu, rižu ili krumpir sjajan je prilog koji doprinosi zdravlju bogatstvom antioksidansa likopena.

Ukratko...

270 g rajčice • Kombinacija povrća blagog okusa, bez glutena i konzervansa • Izvor likopena

skinite poklopac i staklenku s umakom zagrijte u mikrovalnoj pećnici ili istresite u posudu i zagrijte na laganoj vatri.

sjeckana rajčica (42,5%), pasirana rajčica (32%), koncentrat rajčice (10%), luk (7%), mrkva (3,5%), šećer, kuhinjska sol, suncokretovo ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, češnjak, peršin, biber.

  • Čuvati: na temperaturi do 30C, zaštićeno od sunca. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku do 4 dana.
  • Trajanje: 24 mjeseca.
  • Pakiranje: staklenka, 410 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 56 kcal / 234 kJ
Masti = 2.1 g
- zasićene masne kiseline = 0.3 g
Ugljikohidrati = 6.8 g
- šećeri = 6.6 g
Vlakna = 2.6 g
Bjelančevine = 1.2 g
Sol = 1 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Rajčica

Za rajske užitke