Muffins jabuka-cimet

Muffins jabuka-cimet

Miriše na blagdane

Neodoljivi i prepoznatljivi miris cimeta uvijek podsjeća na blagdane, a u kombinaciji s ukusnim komadićima jabuke ovi muffini će vas zasigurno ispuniti blagdanskom čarolijom. Za one koji žele nešto više od muffina, s ovom mješavinom jednostavnom za korištenje možete napraviti i božićni kruh na oduševljenje svih ukućana i gostiju.

uputa za pripremu: Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte 1 jaje, 50 ml ulja i 150 ml vode. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2 - 3 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Manji dio komadića jabuke (oko 10 g) odvojite i ostavite... prikaži još uputa za pripremu: Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte 1 jaje, 50 ml ulja i 150 ml vode. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2 - 3 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Manji dio komadića jabuke (oko 10 g) odvojite i ostavite sa strane, a preostali dio žlicom umiješajte u tijesto. U 12 kalupa, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni do polovice. Preostale komadiće od jabuke posipajte po površini tijesta. Pecite 22-25 minuta u pećnici bez ventilacije zagrijanoj na 180°C (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). Pečene muffinse maknite s pladnja za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima. PRIPREMA BOŽIĆNOG KRUHA: Tijesto pripremite na isti način kao za muffinse i žlicom umiješajte cijelu količinu komadića jabuka. Smjesu ulijte u kalup za kruh (duljine 25 cm) i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C 30-35 minuta. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.

sastojci mješavine za tijesto: pšenično brašno, šećer, tvari za rahljenje (natrijev hidrogen karbonat, glukono-delta-lakton, dinatrijev difosfat), obrano mlijeko u prahu, cimet u prahu (0,6 %), emulgator (E 471), zgušnjivači (ksantan guma, E 466), kuhinjska sol, aroma, klinčić u prahu. Sastojci komadića od jabuke: fruktozno-glukozni sirup, koncentrirani pire jabuke (28 %), tvar za zadržavanje vlage (glicerol), šećer, pšenična vlakna, biljna mast (palma), tvar za želiranje (pektin), regulator kiselosti (limunska kiselina), aroma, antioksidans (askorbinska kiselina). (Prosječno 94 g jabuke je korišteno za pripremu 100 g komadića od jabuke.) Može sadržavati mlijeko.

  • Čuvati: na suhom i hladnom mjestu.
  • Trajanje: 12 mjeseci.
  • Pakiranje: 340 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 365 kcal / 1549 kJ
Masti 1.1 g
- zasićene masne kiseline 0.3 g
Ugljikohidrati 83 g
- šećeri 42 g
Bjelančevine 5.4 g
Sol 1.2 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...