Mramorni s čokoladnim preljevom

Mramorni s čokoladnim preljevom

Šarenilo okusa

Nadaleko poznati mramorni kolač uvijek je dobrodošao na svim stolovima i u svim prilikama. Dolcela mramorni kolač s čokoladnim preljevom sadrži cjelovita zrna zobi i pira, a dodatne prednosti donose popularne chia sjemenke. Za potpuni doživljaj, kolač prelijte s čokoladnim preljevom koji se nalazi u pakiranju, a zasladiti ih možete prema preporuci Dolcele medom, smeđim šećerom ili sirupom agave. U kratko vrijeme napravite mramorni kolač za pamćenje i provedite više vremena sa svojim bližnjima.

Ukratko...

Sadrži brašno cjelovitog zrna zobi i pira • Sadrži chia sjemenke • 1 kolač sadrži 101 kcal • Zasladite sami!

Ecfe8fa88890751e4a130d8db50e76b7 small

Superior Taste Award 2018 1 star

Uputa za pripremu svijetlog biskvita: U posudu usipajte sadržaj vrećice za svijetli biskvit, dodajte 2 žlice meda (40 g), 2 jaja, 50 ml ulja i 80 ml mlijeka. Miješajte električnom miješalicom dok se ne dobije glatka smjesa (2-3 minute/maksimalna brzina). Ulijte pripremljenu... prikaži još Uputa za pripremu svijetlog biskvita: U posudu usipajte sadržaj vrećice za svijetli biskvit, dodajte 2 žlice meda (40 g), 2 jaja, 50 ml ulja i 80 ml mlijeka. Miješajte električnom miješalicom dok se ne dobije glatka smjesa (2-3 minute/maksimalna brzina). Ulijte pripremljenu smjesu u namašćeni kalup za kuglof. Uputa za pripremu tamnog biskvita: U drugu posudu usipajte sadržaj vrećice za tamni biskvit, dodajte 2 žlice meda (40 g), 2 jaja, 50 ml ulja i 80 ml mlijeka. Miješajte električnom miješalicom dok se ne dobije glatka smjesa (2-3 minute/maksimalna brzina). Nanesite pripremljenu smjesu preko svijetlog biskvita u namašćenom kalupu za kuglof. Pomoću žlice lagano izmiješajte smjese u kalupu kako bi pečeni kolač imao mramorirani izgled. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C/30 - 35 minuta (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). Uputa za pripremu čokoladnog preljeva: U posudu za zagrijavanje usipajte sadržaj vrećice za čokoladni preljev, dodajte 5 žlica (50 ml) vode i lagano zagrijavajte 2 min. uz miješanje dok se sastojci ne rastope i povežu. Ostavite 3-4 min. neka se čokoladni preljev malo stisne. Prelijte preko pečenog i ohlađenog mramornog kuglofa.

Mješavina u prahu za svijetli biskvit: Sastojci: pšenično brašno, kukuruzni škrob, pirovo brašno od cjelovitog zrna (9,5 %), chia sjemenke (Salvia hispanica) (7,9 %), quinoa brašno (4,8 %), tvari za rahljenje (natrijev hidrogen karbonat, glukono-delta-lakton), aroma. Mješavina u prahu za tamni biskvit: Sastojci: pšenično brašno, zobeno brašno od cjelovitog zrna (16 %), kukuruzni škrob, kakaov prah smanjene masti (10,5 %), tvari za rahljenje (natrijev hidrogen karbonat, glukono-delta-lakton), emulgator (soja lecitin). Mješavina u prahu za čokoladni preljev: Sastojci: čokolada (prah) 49 % [(šećer, kakaov prah, kakaov maslac, emulgator (sojin lecitin)); kakaovi dijelovi: 41 % min.], vrhnje u prahu, šećer, palmina mast u prahu, laktoza, modificirani škrob.

  • Čuvati: na suhom i hladnom mjestu.
  • Trajanje: 12 mjeseci.
  • Pakiranje: 330 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 406 kcal / 1706 kJ
Masti 11.5 g
- zasićene masne kiseline 6 g
Ugljikohidrati 63 g
- šećeri 14 g
Vlakna 6 g
Bjelančevine 9 g
Sol 0.91 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Isprobajte u ovim receptima

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Fine salate

Laganini užitak