Mješavina za kruh od 5 vrsta žitarica

Mješavina za kruh od 5 vrsta žitarica

Zamiješali smo nešto divno

Brzo i praktično, mirisno i fanatastično! Kupovni se kruh nikada ne može mjeriti s onim koji ćete sami zamijesiti i ispeći. Pšenica, zob, pir, heljda i raž spojeni su u prvoklasnu mješavinu s kvascem kojoj treba dodati samo vodu. Sadrži i kiselo tijesto, za bolji okus, puniju aromu i dulju svježinu. Podignite vlastitu ljestvicu kod pripreme kruha.

Ukratko...

Sadrži kvasac • Dodati samo vodu

potrebno je 500 g mješavine i 380 ml tople vode. Pečenje u pećnici: u posudu stavite 500g mješavine i 380 ml tople vode. Miješajte ručno ili električnom miješalicom pri srednjoj brzini dok ne dobijete homogeno tijesto. Tijesto ostavite odmarati oko 30 minuta na toplom... prikaži još potrebno je 500 g mješavine i 380 ml tople vode. Pečenje u pećnici: u posudu stavite 500g mješavine i 380 ml tople vode. Miješajte ručno ili električnom miješalicom pri srednjoj brzini dok ne dobijete homogeno tijesto. Tijesto ostavite odmarati oko 30 minuta na toplom mjestu. Zatim ga premjesite i oblikujte po želji, te ponovo ostavite odmarati dok se volumen ne udvostruči. Pecite na namašćenom limu u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 -230°C oko 40 minuta. Pečeni kruh izvadite i ostavite da se ohladi. Pečenje u pekaču: u posudu za pečenje kruha ulijte 380 ml vodu i dodajte 500 g mješavine . Posudu stavite u pekač i uključite željeni program pečenja. Po završetku pečenja kruh izvadite iz posude ostavite ga da se ohladi.

pšenično brašno, pirovo brašno od cijelog zrna, pšenična krupica, raženo brašno, zobeno brašno, heljdino brašno, pšenično kiselo tijesto, kuhinjska sol, suhi kvasac (sadrži emulgator:E491), zgušnjivač: guar guma, tvar za tretiranje brašna (askorbinska kiselina)

  • Čuvati: na suhom i zračnom mjestu.
  • Trajanje: 9 mjeseci.
  • Pakiranje: papirna vrećica 500 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 336 kcal / 1431 kJ
Masti = 2 g
- zasićene masne kiseline = 0.4 g
Ugljikohidrati = 64 g
- šećeri = 1.4 g
Bjelančevine = 13.1 g
Sol = 1.5 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Gulaš

Inspirirani tradicijom