Oduvijek se govori da se suprotnosti privlače, tako je i s okusima - blagi okus badema ukrotit će aromatičnu maslinu i u jednom zalogaju sjajno spojiti dva različita svijeta. Bademi imaju višestruke pozitivne učinke na vaš organizam, između ostalog usporavaju apsorpciju šećera i ugljikohidrata, a maslina je bogat izvor vitamina E.
Ukratko...
Bez konzervansa
Masline se u kulinarstvu koriste za pripremu različitih namaza za predjela, ali i za umake za ribu i perad. Može ih se dodati u gotovo sve salate, a sve se češće dodaju i u umake za tjesteninu.
otkoštičene masline, voda, bademi (12%), kuhinjska sol, regulator kiselosti: limunska kiselina, antioksidans: askorbinska kiselina.
- Čuvati: nakon otvaranja čuvati u hladnjaku do 8 dana.
- Trajanje: 36 mjeseci.
- Pakiranje: staklenka 190 g.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 249 kcal / 1042 kJ |
---|---|
Masti | 22.7 g |
- zasićene masne kiseline | 2.4 g |
Ugljikohidrati | 6.8 g |
- šećeri | 1.3 g |
Bjelančevine | 5.1 g |
Sol | 1.9 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |