Limunska kiselina za sirup od bazge

Limunska kiselina za sirup od bazge

Recept za osvježenje

Jednostavnost i ušteda vremena ključni su sastojci svakog uspješnog recepta za izradu omiljenog domaćeg sirupa. Vrećica Dolcela limunske kiseline, 30 – 40 cvjetova bazge, 3 litre vode i 3 kilograma šećera sve su što vam je potrebno za pripremu sirupa u kojem ćete uživati cijelo ljeto! Izrada će biti još brža, okus još bogatiji, a vi i vaši ukućani još zadovoljniji okusom. Osvježavajuće jednostavno!

Ukratko...

Dovoljno za pripremu 4,5 l domaćeg sirupa od bazge • Bogatiji okus sirupa

u veću posudu stavite 3 L vode i 3 kg šećera i kuhajte, uz povremeno miješanje, dok se sav šećer ne otopi. Stavite hladiti. U još mlaku vodu dodajte mješavinu iz vrećice i promiješajte, a zatim i oprane cvjetove bazge. Prekrijte posudu i ostavite stajati 24 sata (na... prikaži još u veću posudu stavite 3 L vode i 3 kg šećera i kuhajte, uz povremeno miješanje, dok se sav šećer ne otopi. Stavite hladiti. U još mlaku vodu dodajte mješavinu iz vrećice i promiješajte, a zatim i oprane cvjetove bazge. Prekrijte posudu i ostavite stajati 24 sata (na hladnom mjestu). sirup procijedite i spremite u čiste staklene boce. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu. Savjet: cvjetove bazge berite za vrijeme sunčana vremena i to one koji su potpuno rascvjetani, žute boje ( da se ne truse) Ukoliko želite u vodu možete dodati i narezane kriške limuna.

regulator kiselosti (limunska kiselina E330), sok limuna u prahu 10 % (maltodekstrin, koncentrat soka limuna), prirodna aroma limuna, konzervans (natrijev benzoat E211).

  • Čuvati: na suhom i tamnom mjestu.
  • Trajanje: 12 mjeseci.
  • Pakiranje: vrećica 50 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 55 kcal / 231 kJ
Masti 0 g
- zasićene masne kiseline 0 g
Ugljikohidrati 11 g
- šećeri 2 g
Bjelančevine 0 g
Sol 0 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Isprobajte u ovim receptima

učitavam još recepata

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat