Domaći ajvar - ljuti

Domaći ajvar - ljuti

Kavijar među namazima

Jeste li znali da naziv ajvar dolazi od turske riječi za kavijar? Ajvar zovu kavijarom s jako dobrim razlogom. Pripremljen prema tradicionalnoj recepturi donosi rapsodiju okusa oplemenjenu notom ljutine iz samo najfinijih feferona. Ako vam još kažemo da nema konzervansa i umjetnih dodataka sigurni smo da ćete uživati u svakom pikantnom zalogaju bilo kao ukusan kremasti dodatak mesnim jelima ili kao namaz na kruhu.

Ukratko...

Od pečene paprike (76 %) • Bez konzervansa • Samo 4 sastojka

možete ga upotrijebiti u izvornom obliku, kao prilog jelima s roštilja, sendvičima, hrenovkama, kobasicama ili kao dodatak kod pripreme raznih umaka, variva, juha i sl. Gusta i kremasta struktura čini ga ukusnim namazom bez konzervansa, bez glutena i pojačivača okusa... prikaži još možete ga upotrijebiti u izvornom obliku, kao prilog jelima s roštilja, sendvičima, hrenovkama, kobasicama ili kao dodatak kod pripreme raznih umaka, variva, juha i sl. Gusta i kremasta struktura čini ga ukusnim namazom bez konzervansa, bez glutena i pojačivača okusa te poželjnim jelom na meniju vegana i vegetarijanaca.

Pečena paprika (76 %), plavi patlidžan, suncokretovo ulje, kuhinjska sol, ljuti feferon (2%).

  • Čuvati: u originalnoj ambalaži, zaštićen od vlage i direktnog svjetla na sobnoj temperaturi. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku do 3 dana.
  • Trajanje: 36 mjeseci.
  • Pakiranje: staklenka 350 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 163 kcal / 680 kJ
Masti 13.5 g
- zasićene masne kiseline 1.3 g
Ugljikohidrati 6.5 g
- šećeri 4.6 g
Bjelančevine 2.6 g
Sol 1.6 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Ajvar

Razmazi svoje nepce